Universitatea Harvard – SUA

Înființată în 1636, Harvard este cea mai veche instituție de învățământ superior din Statele Unite și este privită pe larg în ceea ce privește influența, reputația și pedigree-ul academic ca o universitate de frunte în SUA, ci și în lume. Situat în Cambridge, campusul Harvard găzduiește 10 școli de acordare a gradului în plus față de Institutul de Studii Avansate Radcliffe, două teatre și cinci muzee.

De asemenea, este casa celui mai mare sistem bibliotecar academic din lume, cu 18 milioane de volume.

Universitatea Oxford – Marea Britanie

Universitatea Oxford este cea mai veche universitate din lumea vorbitoare de limbă engleză, este situată în și în jurul centrului medieval al orașului Oxford, supranumită „orașul visător al spirelor” de către poetul din secolul al XIX-lea Matthew Arnold și cuprinde 44 de colegii și săli, precum și cel mai mare sistem de bibliotecă din Marea Britanie.

Universitatea Cambridge – Marea Britanie

Situată în centrul orașului antic Cambridge, Universitatea Cambridge este o instituție colegială de cercetare publică care deservește peste 18.000 de studenți din toate colțurile globului. Universitatea este împărțită în 31 de colegii autonome, cu multe dintre cele mai vechi situate pe faimosul râu Cam.

Pe plan academic, universitatea găzduiește peste 100 de biblioteci, nouă muzee de artă, științe și culturi de renume mondial, precum și o grădină botanică.

Universitatea Yale – SUA

Universitatea Yale este o universitate privată de cercetare și membră a prestigioasei Ivy League, un grup din cele mai celebre instituții de învățământ superior din America, situate în New Haven, Connecticut, cu clădiri de la mijlocul secolului al XVIII-lea. Viața colegiului este la fel de bogată, reflectând diversitatea culturilor și naționalităților din campus.

Există întotdeauna un calendar de arte pline, care include expoziții la muzee și galerii de talie mondială.

Universitatea Stanford – SUA

Universitatea Stanford se află în inima dinamicii Silicon Valley din California de Nord, acasă la Yahoo, Google, Hewlett-Packard și multe alte companii tehnologice de vârf, care au fost fondate și continuă să fie conduse de studenți și facultăți din Stanford. Sportul este popular, studenții, facultatea și personalul care se bucură de dotări de ultimă generație și de programe de wellness.

Studenții Stanford concurează în 36 de sporturi și 32 de sporturi de club, inclusiv baseball, fotbal, baschet și squash.


 Scoruș Mihaela Alexandra

Legal Intern – R&R Partners Bucharest


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!