1. Myanmar

Este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face riscă să stea ani buni după gratii.  Tot în Myanmar, în timpul Primului Război Mondial, bărbații care erau dovediți homosexuali erau executați pe loc, fără niciun proces.

2. Singapore

În Singapore este contrar legilor acestei ţari să mesteci banala gumă de mestecat în spațiile publice. Oricine mestecă gumă de mestecat în timp ce merge pe stradă riscă amenzi de până la 440 de euro.

3. Italia

În Milano nu ai voie să te încrunţi în public. Legea spune că trebuie să zâmbeşti tot timpul pe străzile oraşului, situaţiile excepţionale fiind înmormântările şi vizitele la spital.

4. Elveția

În Elveţia este ilegal să trânteşti portiera oricărei maşini. Tot în Elveția, consumul de absint este legal, însă producerea și comercializarea acestuia sunt interzise.

5. Finlanda

Din cauza faptului că celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise prin lege în Finlanda.

6. SUA (Connecticut)

-Este ilegal să mergi în marşarier, după apusul soarelui, iar de Crăciun se folosesc doar luminiţe albe. Tot în Connecticut este ilegal pentru orice cosmetician să fredoneze, să fluiere sau să cânte, în timp ce lucrează pe un client.

7. Anglia

În Anglia anului 1837, dacă un bărbat săruta o femeie fără voia ei, exista o lege care-i permitea femeii, să-l muște de nas cât se poate de tare pe bărbatul vinovat.

8. SUA (Oklahoma)

În statul american Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine, ajunge la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

9. România

În anul 1935, guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urât desenat încât speria copiii.

10. Irak

În 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marţiale, mai ales cele cu Bruce Lee.

 

Ioana Peagu – Paralegal

R&R Partners Bucharest