10.000 EUR daune recuperate de către transportator

„Mulţi şoferi nu ştiu că poliţa RCA acoperă mai multe daune, nu numai cele produse maşinii pe care o accidentează.

Ruxandra Vişoiu, avocat la R&RParteners, a explicat cum a câştigat un proces prin care un transportator a recuperat daune de 10.000 euro pe care le-a plătit pentru eliberarea autostrăzii după un accident în Elveţia.

Un important transportator român a recuperat un prejudiciu de 10.000 de euro cauzat în urma unui accident auto pe o autostrada din Elveţia, fiind reprezentat de firma de avocatura R&R Parteners. La finele anului trecut un şofer român de TIR a accidentat grav un camion în Elveţia.

În urma acestuia, capul tractor şi semiremorca firmei române au ajuns epavă. La acea vreme, autorităţile elveţiene au acţionat promt pentru a elibera şi curăţa autostrada, dar cu un cost uriaş. Mai exact, romanii au datorat elevţienilor 10.000 de euro, pentru curăţarea drumului şi tractarea epavei pe o porţiune de câţiva metri. Bani daţi din contul transportatorului, în contextul în care autorităţile de acolo nu au acceptat poliţa RCA română.

Pentru a nu rămâne sechestrată marfa de sute de mii de euro pe care o transportau, românii au achitat cei 10.000 de euro fără sa spere vreodată sa ii recupereze, întrucât accidentul fusese cauzat de şoferul român. „Majoritatea şoferilor cred că poliţa RCA acoperă doar daunele produse maşinii pe care o accidentează”, spune Ruxandra Vişoiu, avocat senior în cadrul R&R Partners Bucharest.

Ea explica cum poliţa RCA acoperă toate daunele produse terţilor în urma accidentului. „Recuperarea acestor sume este garantată de Legea 132/2017 şi Convenţia de la Haga din 1971. Beneficiarul poliţei nu pierde dreptul la despăgubiri nici măcar dacă, forţat de împrejurări, a achitat deja aceste sume – situaţie în care s-a aflat şi clientul nostru, nevoit să recupereze marfările sechestrate. Din păcate, brokerii de asigurări în general nu cunosc aceste detalii, iar societăţile de asigurări nu doresc să le facă cunoscute, ceea ce cauzează pierderi financiare substanţiale pentru beneficiarii poliţelor”.”

Articolul a fost postat în Adevarul: /adevarul.ro/economie/stiri-economice/tu-stii-acopera-rca-ul-tau-recuperatun-transportator-daune-10000-euro-soferul-accidentat-uncamion-elvetia-1_5ac22362df52022f7555a2ef/index.html


Dacă doriți să adresați mai multe întrebări sau aveți nevoie de o consultație juridică, ne puteți contacta la office@rrpb.ro sau accesați site-ul nostru www.rrpb.ro pentru mai multe informații. 

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!


Leave a comment