Cum este să ai propria firmă de avocatură înainte de 30 de ani

„S-au dus vremurile în care pui o placă de avocat pe clădire și vine lumea la tine doar pentru că exiști. Trebuie să muncești puțin ca să obții vizibilitate, inclusiv în online, și să faci treabă bună astfel încât clienții să te recomande mai departe”.

Ruxandra și Remus au oferit un interviu către Avocatnet.ro, platforma nr. 1 de resurse juridice din România, despre ce înseamnă să pornești o firmă de avocatură înainte de 30 de ani!

Regăsiți mai jos câteva fragmente din interviu:

Cum a început povestea R&R Partners? Când v-ați spus, tu și Remus, că puteți pune pe picioare singuri o firmă de avocatură?

Remus: Povestea R&R Partners a început cu aproximativ 2 ani în urmă, într-o cafenea, ajutând doi prieteni să înțeleagă legile aplicabile unui start-up. Noi aveam în spate experiența corporatistă pe drept civil și comercial, pe care doream să o punem în practică și pentru clienți proprii. Așa că zona de start-ups ni s-a părut domeniul ideal în care să începem. Așa s-au născut și evenimentele de educație juridică pentru tineri antreprenori pe care le-am dezvoltat și pe care le ținem în continuare.

De ce ați recomanda celor la început de drum să încerce să zboare mai repede din cuib și să înceapă ceva pe cont propriu? Ce sfaturi ați avea pentru ei?

Ruxandra: Sincer, chiar am recomanda acest lucru celor care simt o chemare în această direcție. Îți oferă un alt tip de satisfacție – nimic nu se compară cu un client fericit pe care știi că l-ai ajutat în mod direct. Dar este și destul de greu. A avea popriul cabinet presupune multe provocări, de care ești în totalitate ferit în viața de angajat – promovarea firmei, accesul la clientelă (mai ales că legea nu permite avocaților să își facă reclamă) și multe altele.

Care e cea mai mare greșeală pe care credeți că o fac tinerii absolvenți de drept când intră într-o profesie sau când și-o aleg?

Remus: Cea mai mare greșeală când iți alegi o profesie este lipsa practicii. Mulți studenți doar își închipuie ce înseamnă să fii avocat, judecător sau jurist pe baza a ceea ce văd în seriale precum Suits sau ce citesc în cărți. Sunt destul de puțini studenți care pot spune că au mers într-o firmă de avocatura și au făcut efectiv practică (redactare de documente, research, depunere de acte la instituții) sau cei care au mers într-o sală de judecată, care au citit hotărâri judecătorești și pot spune ca au văzut și înțeles ce face un judecător.

Pentru interviul complet, accesați următorul link.


 

Dacă doriți să adresați mai multe întrebări sau aveți nevoie de o consultație juridică, ne puteți contacta la office@rrpb.ro sau accesați site-ul nostru www.rrpb.ro pentru mai multe informații. 

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!

Leave a comment