5 avantaje ale pașaportului românesc

Un pașaport este un document oficial de călătorie, care arată în principal identitatea și naționalitatea titularului său.

Dar te-ai gândit vreodată care sunt cele mai importante avantaje pentru un străin atunci când obține un pașaport românesc?

→ Primul avantaj este că pașaportul românesc este un pașaport european. După cum probabil știți, România este membră a Uniunii Europene din 2007, ceea ce înseamnă că avem multe avantaje ca țară.

→  Al doilea avantaj este că avem liberă circulație în interiorul Uniunii Europene. Dacă aveți cetățenie română, puteți utiliza doar actul de identitate românesc atunci când călătoriți. Dar dacă ați venit dintr-o altă țară care nu face parte din UE. și alegeți să obțineți cetățenia română, puteți folosi pașaportul românesc și puteți călători liber în afara granițelor sale.

→  Al treilea avantaj este că nu numai că poți călători în alte țări europene ca turist, dar poți locui acolo o perioadă mai lungă de timp. Cu toate acestea, dacă tocmai ați obținut rezidența permanentă din motive precum căsătoria sau un loc de muncă, aveți diverse limitări. Ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă această situație este încheiată din orice motiv, cum ar fi un divorț sau a fi concediat, pierzi și toate privilegiile legate de acest statut special.

→  Al patrulea avantaj este că dacă ești cetățean român și deții acest pașaport, copiii tăi vor fi și ei români. Acesta este un lucru grozav pentru că nu este la fel în toate țările. Unele țări au ceea ce numim „Jus loci”, care înseamnă „legea locului” – Dacă te-ai născut acolo, atunci ești cetățean al acelei țări. Dar în România avem ceva diferit, numit „Jus sanguinis”. Înseamnă că atunci când părinții tăi sau măcar unul dintre părinții tăi este român, tu și copilul tău vețI fi români. Dar, desigur, trebuie să declari copilul la autoritățile publice și să faci actele necesare.

Nu în ultimul rând, dacă ai pașaport românesc, poți aduce în România și un membru al familiei, precum ruda ta sau propriul copil. Puteți solicita o viză de reîntregire a familiei pentru ei și, ulterior, un permis de ședere.

Există atât de multe oportunități în România care nu pot fi ratate. Așa că vă recomandăm cu căldură obținerea cetățeniei române (asigură-te că ai citit și Amazon eBook-ul nostru pentru a studia pentru testul de cetățenie) și, mai târziu, a pașaportului românesc, pentru a face viața în această țară mai ușoară și mai plăcută!


Dacă doriți să adresați mai multe întrebări sau aveți nevoie de o consultație juridică, ne puteți contacta la office@rrpb.ro sau accesați site-ul nostru www.rrpb.ro pentru mai multe informații. 

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!

Leave a comment