5 motive pentru care ar trebui să investești în România ca expat

Dorești să faci investiții într-o țară membră UE, dar care este mai accesibilă și cu economia în creștere?

Ai mai jos 5 motive pentru care ar trebui să alegi România pentru acest proiect!

Piața imobiliară în creștere

Prețurile proprietăților din România sunt în prezent foarte bune, în comparație cu alte țări din Europa.

Acestea sunt, de asemenea, în creștere, ceea ce este un lucru excelent pentru investitori. Astfel, dacă te implici devreme în domeniu, investiția va crește rapid și îți va aduce mulți bani în viitor. De asemenea, chiriile sunt o sursă bună de venit pasiv și îți pot diversifica portofoliul de investiții foarte eficient.

Iar dacă nu vrei să locuiești în România după achiziția unei proprietăți, poți angaja pe cineva care să se ocupe de imboil pentru tine. Poate fi vorba de un agent imobiliar sau o societate specială care se ocupă cu administrarea proprietăților.

Este ușor să înființezi o societate în România

Deschiderea unei societăți românești se face ușor, la distanță, cu ajutorul unui avocat. Sunt însă două lucruri pe care avocatul nu le poate face în numele tău, după înființarea firmei: deschiderea unui cont bancar și împuternicirea pentru contabil, semnată la notar.

La deschiderea unui cont bancar pentru societatea ta va trebui să vii în persoană la bancă, din pricina reglementărilor UE împotriva spălării banilor și terorismului. Cu alte cuvinte, avocatul nu poate semna actele la bancă în locul tău. Dacă ai întâlnit un consultant care se oferă să facă acest lucru, să ai în vedere că va trebui sa îi oferi o procură din străinatate și el va avea ulterior drept de semnătură în cont, ceea ce probabil nu îți dorești.

În ce privește contabilul, este obligatoriu să ai în România un expert contabil pentru firma ta. Acesta va trebui să primească o procură specială din partea ta. Ea se poate obține fie în persoană în România, la un notar cu traducător, fie în străinătate, dar în acel caz trebuie apostilată și tradusă, ceea ce costă și durează mai mult timp.

Noi la R&R Partners mnu suntem contabili, ci suntem avocați, dar îți putem recomanda un expert contabil foarte bun cu care să lucrezi.

Sistemul de taxare

Un alt motiv important pentru care ar trebui să investești în România este sistemul fiscal. Din punct de vedere al taxelor, România este aproape un paradis fiscal.

La acest moment, dacă ai minim un angajat pe societate (care poți fi chiar tu), taxele anuale sunt de doar 1% din cifra de afaceri. Aceasta face România foarte atractivă pentru cine dorește să facă afaceri pe piața din Europa, dar să plătească taxe reduse pentru firma sa.

Forța de muncă

Accesul la forță de muncă eficientă este un alt motiv pentru a alege România. După cum probabil știi, salariile aici sunt mai reduse decât în majoritatea țărilor Europene.

Aceasta nu este neapărat o veste bună pentru localnici. Dar, pe de altă parte, este un avantaj pentru antreprenorii care vor să facă angajări. În plus, costul vieții este oricum mai redus, fiind coordonat cu nivelul veniturilor.

România este cunoscută și pentru universitățile sale foarte bune, în special în domeniile IT și inginerie. Deci cu o societate română vei avea acces la personal calificat de înaltă calitate.

Acces ușor în restul Europei

România este o țară europeană și membră UE încă din anul 2007, creea ce oferă numeroase avantaje. Dacă vei deschide o societate română, aceasta va fi considerată o entitate UE, cu toate avantajele care rezultă din asta.

Accesul facil în restul UE nu apare doar în zona de afaceri, ci și la călătorii. În doar câteva ore poți ajunge cu avionul în orice colț din Europa, dar și în anumite părți din Asia sau Africa.

De asemenea, la momentul publicării acestui material ne așteptăm să devenim curând parte din zona Schengen, ceea ce va fi o altă veste bună!


Dacă doriți să adresați mai multe întrebări sau aveți nevoie de o consultație juridică, ne puteți contacta la office@rrpb.ro sau accesați site-ul nostru www.rrpb.ro pentru mai multe informații. 


Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!

Leave a comment