Ziua Națională a României

Ziua de 1 decembrie este considerată zi națională, întrucât celebrăm unirea Transilvaniei, Crișanei și Maramureșului cu România. În istorie, a rămas denumirea de ”Marea Unire de la 1 decembrie 1918” și a avut loc la Alba Iulia. Există mai multe activități care se organizeză, cu acest prilej, în țară și la care poate participa oricine, mai ales că 1 decembrie este declarată zi liberă, nelucrătoare.

Participă la parada militară din București

În fiecare an, în București se organizează parada militară, în zona Herăstrău – Piața Arcul de Triumf, unde participă militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor. Aceștia participă, de regulă, și cu diferite mijloace tehnice, aeronave care survolează Bucureștiul și durează în jur de o oră. Poți vedea aici cum a fost anul trecut, în București.

Se organizează evenimente chiar în Capitala Unirii

În Alba Iulia se va desfășura o defilare a armatei, cât și prezentate piese de tehnică militară către public. Iar elicopterele și avioanele nu vor fi nelipsite, vor survola teritoriul în tot acest timp. Se organizează ateliere pentru copii, dar și concerte. În 2022, dacă vrei să citești mai multe despre cum s-au derulat evenimentele, te poți informa din acest articol. Tot aici, celebra masă populară alcătuită din porții de mâncare și vin va fi prezentă și se vor da în mod gratuit participanților toate aceste alimente.

1 decembrie 2023 este vineri, așa că ai un weekend prelungit la dispoziție

Da, vei avea la dispoziție 3 zile să te bucuri de începutul de iarnă, fie că alegi să te relaxezi acasă, fie că îți vei programa un concediu binemeritat într-o altă zonă a țării.

Ca recomandări de zone pe care le poți vizita, de-a dreptul liniștite și potrivite pentru iubitorii de natură, ar fi Șirnea, din județul Brașov. Aici ai posibilitatea de a admira priveliștile spre Munții Bucegi și Piatra Craiului, asezonat cu aer curat, iar dacă te vei opri doar pentru câteva minute să te bucuri de ceea ce vezi, o să simți cum atmosfera calmă te cuprinde și nu vei auzi decât păsările, ce, din când în când, zboară deasupra ta.

Sunt și trasee pe care le poți face, spre exemplu traseul ecoturistic T1, care te vor trece prin ulițele satului și poți avea ocazia să discuți direct cu localnicii, să vezi în ce activități sunt ei implicați în acea perioadă și ce recomandări îți oferă.

De asemenea, poți alege mediul urban pentru concediu, iar pe lângă Alba Iulia, poți vizita Brașovul. Cel mai spectaculos punct este Vârful Tâmpa și punctul de belvedere, unde poți ajunge cu telecabina și poți vedea o priveliște de ansamblu a orașului, atât a celui ,,vechi”, cât și a celui ,,nou”.

Cei de la Zile și Nopți publică în mod constant evenimente care au loc în București, așa că poți să urmăreși pagina pentru a fi în contact cu ce se întâmplă pe 1 decembrie.

Miruna-Casiana Dumitrașcu

Content Creator R&R Partners Bucharest


Dacă doriți să adresați mai multe întrebări sau aveți nevoie de o consultație juridică, ne puteți contacta la office@rrpb.ro sau accesați site-ul nostru www.rrpb.ro pentru mai multe informații. 


Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!

Leave a comment