5 motive pentru care România este o țară prietenoasă cu străinii

Nu de puține ori România este aleasă de către cetățenii străini pentru a avea reședința (și chiar domiciliul) în țară, având în vedere nivelul de trai moderat, dar și avantajul unei locații în care se îmbină perfect toate tipurile de relief.

Astfel, odată ajunși pe acest teritoriu, cetățenii străini se pot bucura de facilitățile pe care le oferim, deoarece suntem o țară destul de prietenoasă cu aceștia. În continuare, vom prezenta 5 motive pentru care România poate crea un mediu prielnic pentru străini.

Țara are un potențial turistic considerabil

Așa cum am precizat la început, beneficiem de numeroase forme de relief, de la dealurile nemărginite la vârfurile stâncoase ale Munților Carpați înconjurate de păduri stufoase. La doar două ore și jumătate distanță de capitala țării, București, poți cu ușurință să ajungi la Marea Neagră, în cazul în care ești interesat de relaxare pe malul mării, dar, totodată, esti la același timp distanță și de Brașov, un oraș turistic din inima munților.

Refugiul în natură poate fi o reală oportunitate de redescoperire și conectare cu sine, existând numeroase alegeri de locații pe care le poți face. De pildă, zona Rucăr-Bran este ofertantă și poți afla mai multe de aici.

Te poți conecta cu alte persoane de aceeași cetățenie

Într-adevăr, există numeroase grupuri pe rețelele de socializare în care te poți conecta cu persoane de aceeași cetățenie ori care vin din altă țară,  alături de care ai posibilitatea de a dezvolta o relație de prietenie și crea conexiuni. În plus, acestea pot fi utile pentru că prezintă recomandări de locații, inclusiv cursuri pe care expații le pot face, site-uri utile, informații valoroase etc.

Îți poți găsi un loc de muncă într-un timp destul de scurt

Avantajul cunoașterii unei limbi străine te poate poziționa în anumite locuri de muncă destul de bune, iar în România se caută persoane care să aibă acest avantaj. De principiu, poți găsi în domeniul construcțiilor, IT, inginerie, management, etc și astfel se obține un permis de muncă în momentul în care găsești un potențial angajator. Într-adevăr, s-ar putea ca acest proces de integrare să dureze o anumită perioadă de timp.

Dacă vrei să studiezi în România, taxele sunt foarte scăzute

Iar dacă ai copii și vii împreună cu familia, aceștia vor beneficia de învățământ gratuit începând cu vârsta de 3 ani până la finalizarea liceului dacă alegi o formă de învățământ la stat. Taxele percepute de facultăți nu sunt atât de ridicate precum în alte state și este recunoscut faptul că avem centre universitare destul de bine cotate care oferă o anumită pregătire calitativă studenților, dar și sprijin semnificativ pentru studenții străini. Diplomele care sunt obținute în sistemul de învățământ din România beneficiază de recunoaștere internațională, astfel că dacă nu dorești să rămâi în țară, poți fructifica informațiile în altă țară cu ușurință. Poți citi mai multe despre avantajele învățământului românesc aici.

Beneficiezi de ajutor chiar dacă nu cunoști limba română

Nu trebuie să te îngrijoreze faptul că nu cunoști limba română pentru că se poate învăța, mai ales dacă provii dintr-o țară a cărei limbi are rădăcini latine. Chiar dacă nu reușești să susții o discuție în limba engleză, poți folosi aplicații pe  telefon ori cere ajutorul unor translatori dacă este cazul. De regulă, românii sunt destul de săritori și receptivi când vine vorba de a acorda un ajutor, așa că nu ar trebui să îți faci griji.

În loc de concluzie

Există mai multe avantaje de care ai șansa de a beneficia în momentul în care ajungi pe teritoriul României, mai ales că avem un cost al vieții destul de scăzut. Te invităm să citești inclusiv articolul nostru referitor la motivele de luat în considerare dacă dorești să te muți în România!

Miruna-Casiana Dumitrașcu

                                                                                   Legal Intern R&R Partners București


Dacă doriți să adresați mai multe întrebări sau aveți nevoie de o consultație juridică, ne puteți contacta la office@rrpb.ro sau accesați site-ul nostru www.rrpb.ro pentru mai multe informații. 


Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!

Leave a comment