5 orașe turistice din România

Este știut faptul că România are cele mai multe și diverse forme de relief, locuri inimaginabile, de poveste și pline de istorie, totodată.

Aici, ai oportunitatea de a trece, într-un timp foarte scurt, de la o zonă montană cu imagini senzaționale, la plajă interminabilă, cu nisip fin și soare cât curpinde. Ne-am gândit să evidențiem 5 orașe turistice pe care merită să le vizitezi dacă ajungi pe plaiurile românești la un moment dat.

București sau Micul Paris, capitala României

Și nu doar pentru că este capitala României, dar își are propriul farmec dacă mergi printre străduțele istorice din cartierele consacrate, vizitezi muzeele care încă își mai păstrează din arhitectura și aerul de odinioară, te bucuri de viața urbană modernă.

Te va ajuta dacă ești o fire care explorează, de fel, și ești curios să afli care este povestea din spatele lucrurilor pe care le descoperi. Aici poți vizita Centrul Vechi, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Cotroceni, parcurile din oraș.

Sibiul, orașul medieval din frumoasa Transilvanie

Sibiul este cunoscut și sub numele de Hermannstadt, în cazul în care vei regăsi și această denumire. Centrul vechi, istoric este declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, iar acolo te poți bucura de arhitectura sa impresionantă și piețele frumoase.

Dacă vii într-o perioadă în care se desfășoară evenimente culturale, vei avea ocazia să participi la acestea. Una dintre cele mai renumite străzi este Strada Cetății, fiind foarte retrasă, unde poți să vizitezi inclusiv Muzeul de Istorie Naturală. Te mai poți delecta printr-o vizită la Turnurile Cetății, Muzeul Brukenthal, Turnul Sfatului sau Muzeul Astra.

Timișoara, „Orașul Florilor”

Este un oraș recunoscut pentru arhitectura sa barocă și influențele culturale variate. Dacă îl iei la pas, vei descoperi, rând pe rând, toate bijuteriile pe care le are și pe care le-a păstrat, de-a lungul timpului. Printre altele, este considerat locul unde a avut loc Revoluția Română din anul 1989, moment în care regimul comunist a fost înlocuit de cel democratic.

Sunt multe locuri pe care le poți vizita și care sunt cu adevărat atracții notabile precum Piața Unirii, Catedrala Mitropolitană, Parcul Central sau Muzeul de Artă.

Cluj-Napoca, direct în inima Transilvaniei

Sau Cluj, într-o formă simplificată, este renumit pentru viața sa culturală vibrantă, dar și pentru atmosfera ușor tinerescă, întrucât este un centru universitar de renume din România.

Ce poate să întregească experiența este vizitarea și împrejururilor orașului, întrucât ai ocazia de a te poziționa în mijlocul unei naturi de nedescris, cum rar se mai păstrează în zilele noastre. Piața Unirii, Parcul Cetățuia, Catedrala Sfântul Mihail, Lacul Tărnița și Muzeul de Artă sunt doar câteva dintre atracțiile sale.

Brașov, oraș pitoresc

Este un oraș foarte vizitat atât de noi, cât și de turiști străini, un oraș pitoresc cu un centru vechi foarte bine conservat. Ne situăm pe vechile ținuturi ale sașilor, cu peisaje montane superbe, Brașovul fiind încadrat de munții Carpați.

De aceea, mulți aleg această destinație iarna pentru pârtiile populare. Ai mai multe obiective turistice pe care le poți vizita, de exemplu Biserica Neagră, Piața Sfatului, Strada Sforii (considerată cea mai îngustă stradă din Europa) sau să mergi spre vârful Muntelui Tâmpa, de unde poți să ai o privire de ansamblu asupra orașului vechi, dar și a celui nou. În apropierea Brașovului este și Castelul Bran, acolo unde se spune că ar fi locuit Vlad Țepeș sau Vlad Dracul, legendele care au înconjurat lumea de pretutindeni.


Dacă doriți să adresați mai multe întrebări sau aveți nevoie de o consultație juridică, ne puteți contacta la office@rrpb.ro sau accesați site-ul nostru www.rrpb.ro pentru mai multe informații. 

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!

Leave a comment