Există mai multe locuri în care îți poți petrece timpul într-un mod calitativ în București. De exemplu, muzeele pot reprezenta un adevărat prilej de a-ți îmbogăți cultura generală sau de a te relaxa într-un ambient primitor, special amenajat. Desigur că la nivelul capitalei României, București, există numeroase astfel de locuri, însă ne vom opri la 5 muzee pe care considerăm că ar trebui să le treci pragul.
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa
Cele peste 2 milioane de piese te așteaptă în zona Piața Victoriei în cadrul acestui muzeu. Toate piesele sunt grupate în colecții zoologice, paleontologice, de minerale, roci și etnografice, într-un cadru interactiv și prietenos inclusiv cu copiii. Grigore Antipa este fondatorul muzeului încă din anul 1908 și l-a condus timp de 51 de ani, fiind un loc nu doar de manifestare profesională, dar și un refugiu pentru studiu. Biletul întreg are prețul de 20 de lei și poate fi achiziționat online. Programul diferă în funcție de perioada de vizitare, însă în principiu, este deschis de la 10.00 la 18.00. Poți afla mai multe despre ce găzduiește muzeul aici.
Muzeul Național de Artă al României
Muzeul este organizat în două galerii permanente: Galeria Naţională (care include Galeria de Artă Veche Românească şi Galeria de Artă Românească Modernă) şi Galeria de Artă Europeană. Este situat în aceeași zonă cu Muzeul Național de Istorie Naturală, într-un cadru impunător, măreț și plin de cultură. Mai multe detalii, aici.
MINA Museum, Muzeul de artă nouă imersivă
Acest muzeu reprezintă un prim spațiu imersiv în România. Simultan, spațiul este considerat drept cel mai mare centru new media art din Europa de sud-est, așa că merită să îți aloci cel puțin 2 ore pentru a-l vizita. În cadrul locației este dezvoltat atât spațiul imersiv, cât și spațiu special pentru copii. Este situat în zona Pipera, la 3 minute de stația de metrou, astfel că poți ajunge destul de repede. Programul diferă în funcție de zile, însă în weekend îl poți vizita până la ora 20.30. Chiar în acest moment rulează o piesă de teatru digitală despre Micul Prinț unde, împreună cu tehnologii precum motion tracking și efecte speciale cu chroma key, se aduc personajele la viață. Vezi mai multe detalii aici.
Muzeul Național Cotroceni
El este situat în cadrul Palatului Cotroceni, sediul Administrației Prezidențiale și are o serie de exponate care merită văzute, mai ales în cadrul unui tur ghidat. În sine, muzeul este unul de artă, istorie și memorial, fiind fostă reședință domnească și regală. Vei avea oportunitatea de a călători în timp prin saloane, dormitoare, sufragerii, bibliotecă și alte încăperi ale Reginei Maria, principesă de coroană și a doua regină a României în perioada 1914 – 1927. Pentru a-l vizita, este necesar să îți faci o programare. Mai multe informații găsești aici.
Muzeul simțurilor
În cazul în care îți dorești să ai parte și de o sesiune de shopping după vizitarea Muzeului Național Cotroceni, poți alege să vii în Afi Palace Cotroceni, pentru că aici te așteaptă Muzeul Simțurilor. Aici vei remarca cum o serie de fenomene la care suntem părtași zi de zi pot fi transformate în procese unice în legătură cu mirosuri, sunete sau imagini.
Miruna-Casiana Dumitrascu
Content Creator @ R&R Partners Bucharest
Dacă doriți să adresați mai multe întrebări sau aveți nevoie de o consultație juridică, ne puteți contacta la office@rrpb.ro sau accesați site-ul nostru www.rrpb.ro pentru mai multe informații.
Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.
Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!