5 lucruri de încercat în România vara aceasta

Este cunoscut faptul că România, deoarece are numeroase forme de relief, este o țară cu adevărat aparte – un loc în care îmbinarea elementelor naturale te face să îți dorești să îi cunoști misterul și să pătrunzi în această lume cu adevărat magică.

Dacă ești pe punctul de a-ți planifica vacanța de vară, dar încă nu te-ai gândit să pui pe listă România ca destinație, te invităm să citești topul celor 5 experiențe pe care le poți încerca în țara noastră. Și, de ce nu, îți lansăm totodată, provocarea de a reflecta asupra acestei decizii și a citi mai multe despre plaiurile românești!

Știai că în România se află Delta Dunării, situată pe locul II în clasamentul deltelor europene?

Delta Dunării se află în sud-estul țării și ocupă aproximativ 2540 km2 din teritoriu. În lunga escapadă poți să ai prilejul de a observa specii de păsări ?aparte precum cormorani, piciorongi, porumbei de scorbură, cufundaci, rațe roșii împreună cu cele peste 1800 de specii de plante, copaci, inclusiv insecte, mamifere, etc.

Acesta este un moment unic, de care poți profita la maximum, întrucât Delta este bine cunoscută ca fiind o adevărată oază de relaxare în natură. Te poți reconecta cu ajutorul plimbărilor pe jos si cu barca, de-a lungul canalelor în excursii. Și prin timpul petrecut în zone tot mai căutate de turiști, în care verdele predomină. De asemenea, dacă ești pasionat de pescuit, acum este momentul!

Vizitează orașele mari precum București, Cluj, Oradea, Iași și împrejurimile!

Poți face un tur al celor mai mari orașe din România și poți călători direct cu avionul în țară, prilej cu care vei interacționa cu culturi diferite și vei avea ocazia să afli porțiuni din istoria noastră, ca popor.

Ai oportunitatea de a vizita muzee, de a face tururi ghidate în cadrul orașelor, de a încerca delicii tradiționale și a remarca peisajele autentice care te înconjoară.

De pildă, în București poți merge să vizitezi Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, Muzeul Satului, un muzeu ?️ în aer liber care înglobează case gospodărești transferate, biserici, fântâni pentru a ilustra viața țăranului român de odinioară sau chiar de a experimenta viața de noapte din Centrul Vechi.

Nu este de ocolit nici Salina Turda din Cluj, cel mai spectaculos subteran din lume, modelat de oameni, unde poți respira… sănătate. Beneficiile vizitelor în salină sunt numeroase, începând cu evitarea răcelii și a gripei până la reducerea convalescenței după anumite boli. În plus, regăsești un mini-parc de distracție ce include minigolf, biliard, teren de sport, roată panoramică, etc.

Încearcă traseul montan pentru începători Babele – Cabana Caraiman – Crucea Caraiman

La începutul articolului subliniam faptul că în România găsești o multitudine de forme de relief, astfel că poți să încerci o serie de trasee montane ⛰️ și să te bucuri de zonele virgine ale țării. Îți sugerăm traseul Babele – Cabana Caraiman – Crucea Caraiman, unde ajungi cu telecabina până la Babele, Bușteni, iar apoi continui drumeția prin munte. Vei găsi zone pentru picnic și puncte de oprire suficiente pentru a face o pauză și a te bucura de peisaje.

Desigur, există și alte trasee montane ușoare precum Gura Diham – Cabana Diham sau Bușteni – Cascada Urlătoare. Iar legat de echipament, nu îți face probleme, avem suficiente magazine cu articole sportive speciale pentru astfel de drumeții, precum Decathlon, Sport Vision sau Sportissimo.

Te-ai gândit vreodată la o tiroliană care are .. 1 kilometru?

Exact. Cea mai lungă tiroliana din România are 1 kilometru și se află în județul Suceava, tiroliana Pasul Palma. Ești exact în Munții Bucovinei ?‍♂️, moment în care poți să îi admiri în toată splendoarea, în timp ce trăiești senzații tari la cote extreme!

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinești sunt legate de vârstă (peste 7 ani) și greutate (între 25 și 125 kg).

Mergi la Marea Neagră și bucură-te de razele soarelui

În cazul în care îți place să te bucuri din plin de razele soarelui ☀️ și să faci baie în valurile mării, poți merge spre Constanța și să alegi o cazare chiar în oraș, aproape de plajă. Tot pe litoralul românesc regăsești stațiunea Mamaia cu al său sat de vacanță și cluburi de noapte, portul turistic Mangalia, faleza și casinoul din Constanța.

Mai există și varianta în care ai putea să alegi plaje mai puțin aglomerate, inclusiv cele sălbatice precum Plaja Tuzla sau Plaja Corbu, locuri în care te poți relaxa pe sezlong sau prosop, în funcție de preferințe, într-un cadru intim.

Ești omul petrecerilor? Anul acesta, festivalul de muzică Neversea ? revine în Constanța în perioada 7 – 10 iulie, cuprinzând EDM, electronică, pop și sunete urbane.

Să știi că răsăriturile de la Marea Neagră sunt cu adevărat autentice, așa că planifică-ți timpul în așa fel încât să reușești să îți încarci bateriile cu acel moment. Merită!

În loc de concluzie

Trăiesc în România de 24 de ani și încă sunt multe locuri pe care nu le-am vizitat sau despre care nu am auzit încă. Este un prilej să profiți de oportunitate și să îți faci o vacanță în această țară care are multe de spus. Ca o recomandare, poți încerca ”Flavours of Romania”, documentar Netflix și ai să fii surprins de această minunăție a naturii.

Miruna-Casiana Dumitrașcu

Content Creator R&R Partners Bucharest


Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, unde se postează lunar conținut nou și actualizat pe diverse teme de actualitate.


Fii la curent cu ultimele articole de pe blog!

Leave a comment